Maana szerzési tippek

Már nagyon régóta gondolkodtam egy ilyen poszton, de soha nem volt kedvem megírni. Sokak számára nem is hasznos, akik régóta játszanak, de úgy látom, az utóbbi időben elszaporodtak az új játékosok. 🙂

Az alábbiakban tippeket, ötleteket olvashattok, mivel érdemes, mivel lehet, vagy éppen nem lehet maanát szerezni. Ez természetesen mindenkinek az egyéni döntése, mit ad el és mit nem, itt mindkét esetre írok példát, miért érdemes eladni batyuba valót és miért nem, stb. Remélhetőleg ezután mindenki fel tudja mérni önállóan, melyik passzol hozzá inkább, melyiket tudja kivitelezni.
https://i.imgur.com/Z4NHshq.png
A kép forrása: Beemoov

BATYU:

 • Ha nem nyitjuk ki a batyukat, érdemes eladni a belevalókat, de mindig akkor, amikor éppen a batyuba kell. Ez leginkább az epikus és legendás batyukra vonatkozik, azokat a hozzávalókat nehezebb összegyűjteni, de vannak esetek, amikor már ezek is nagyon olcsón kikerülnek a piacra.
 • Ha olcsón kikerültek, de van 10-20 darab a készletünkben, érdemes lehet eladni, 10 db x 10 maanáért = 100 maana. Sok kicsi sokra megy alapelv (persze ha megveszik).
 • Ha a belevalókat nem tudjuk eladni, akkor magát a batyut is érdemes lehet megpróbálni, piaci áraktól függően.

TÉRKÉP:

ESEMÉNY:

 • A különböző eseményeken szinte mindent érdemes lehet eladni. Kivételt képeznek azok a tárgyak, amik már több éve találhatóak meg az eseményeken. Például az idei Zene eseményen már második éve szerepelt a Music Paper szett, ezáltal jócskán csökkent az ára a piacon. De általánosságban igaz, hogy minél régebbi egy eseményes szett, annál többet ér. Nem mindenre érvényes tételesen, mert vannak olyan darabok, amik nem népszerűek, nem kelendőek.
 • Érdemes egy viszonylag ügyes familiárissal nekiindulni az eseményeknek, hogy minél több tárgyat tudjon hozni, minél több mindent lehessen eladni, ezáltal minél több maanára szert tenni. Ugyan ide tartozik, hogy hiába nincs szükségünk az adott cuccra, ne 1-50 maanáig tegyük ki az új dolgokat, mert ellehetetleníti az eladást és a maana szerzést. Az elején igenis kérjünk el érte 100-250-X maanát, attól függően mennyit érhet (ezt leginkább a színe befolyásolja). Amikor már lecsökken az ára, lehet alámenni, de az elején ne az legyen a cél hogy gyorsan kidobjunk mindent aprópénzért.
 • Eseményen megszerezhető élelmek, örök bevételforrás. A butik ár alatt ezeket nagyon szépen el lehet adni, és ha egy esemény során összegyűjtöttük a maximális 30 db-ot, és feltételezzük, hogy 20 maanáért eladjuk, akkor az 30 db x 20 maana = 600 maana. És ez csak egy fajta élelem, ha többet is össze tudunk gyűjteni, vagy több maanáért adjuk el, akkor akár 1000-1500 maanát is össze lehet velük gyűjteni.
 • Eseményen megszerezhető familiárisok. Itt is érvényes, hogy az utóbbi egy-két évben megszerezhető familiárisok már nem mindig érnek olyan sokat, de a nagyon jó famik még akár drágán is elkelhetnek. A több évvel ezelőtt szerezhető, 2015-2017-es famik sokat érnek, fajtától függően 1000-5000 maanáig legalább. Az új famik szintén, az elején mindig sokat érnek, 500-1000 maanáig, sokszor még akkor is, ha gyengébb teljesítményű famikról van szó (amíg nem teszik ki a piacra tömegesen pár száz maanáért).
 • Ha található a térképen a familiárisok csalija, és nincs rá szükségünk, vagy sok a bug a famik körül (senkinek nem sikerül elkapni) akkor a csalikat is érdemes lehet az elején butik ár alatt eladni, mert sokan megveszik.

Folytassuk azzal, mivel nem lehet vagy nem érdemes maanát szerezni:

BATYU:

 • A batyuba valókat azért nem érdemes eladni (minden élelem/csali/alkímia), mert a familiáris újra és újra ugyan azt fogja hozni (ha éppen csak egy cuccot hozna az adott helyről, lehet hogy ezek helyett ruhát hozna).
 • Sokszor nagyon olcsón kiteszik 1-10 maanáért, akkor meg már érdemesebb megtartani.
 • Továbbá érdemes megtartani és kimaxolni ezeket az apróságokat, mert ha feltételezzük, hogy minden elérte a maximális mennyiséget, és kiváltjuk az éppen aznapi batyut, akkor utána már csak ezeket a 3-5 darabokat kell újra megszerezni.
 • Érdemes eladás helyett kinyitni a batyukat, mert sok energiaitalra lehet belőlük idővel szert tenni, amivel megnövelhetjük az eseményeken a familiáris energiáját, ezáltal az esélyét, több tárgy hozatalára (természetesen a potikat hétköznap, eseményeken kívül is felhasználhatjuk, csak érdemesebb eseményekre tartogatni ezeket).
 • Ha éppen Purro-kártyát nyitottunk a batyuból, akkor se csüggedjünk el, várhatóan meg fognak jelenni új batyuk a 2. évad megjelenése után, és ha ez így lesz, valószínűleg nagyon jó szolgálatot fognak tenni az összegyűjtögetett kártyák. Az a legjobb benne, hogy – eddigi tudásom szerint – ebből nincs maximális mennyiség.
 • Ha rögöt nyitottunk, annak is lehet örülni, sok kicsi sokra megy alapelv szerint, eseményeken sokszor pár rögön is tud múlni egy áhított tárgy a butikból, vagy pár rögért cserébe már azonnal visszahívhatjuk a famit a térképről is.

TÉRKÉP:

 • Egyértelmű alapelv, amit eladunk, azt a familiáris visszahozza. Újra, és újra, ez egy örök körforgás. Ebből következik, hogy az, amit 1-2 maanáért tudunk csak eladni, tartsuk meg, mert semmit nem nyerünk velük. Ilyen tárgyak a hétköznapi, ritka besorolású tárgyak (Lucia/Curtis/Jackson/stb hajak/Spring Flower/Desert Nights/Feathers Dream/Satin Ribbon/Cute Leaf szettek darabjai) amiket a legalacsonyabb szinttől kezdve meg lehet szerezni a térképen. Az új játékosok kivételével ezek a tárgyak mindenkinek ki vannak maxolva már a gardróbjában, sokan egyáltalán nem használják.

ESEMÉNY:

 • Értelemszerűen amit használunk, gyűjtünk, akár csak színnek vagy szettnek megfelelően azt nem érdemes eladni. Még event közben sem, mert nincs rá garancia, hogy ugyan azt meghozza megint.
Alapszabály: mindig nézzünk utána a piacon annak, amit eladnánk. Ha már olcsón kikerült, ne rakjuk ki drágábban, mert csak a raktárköltséget fogjuk elveszíteni (még ha csak a felét is).

Ha lenne bármi, amivel kiegészítenétek a listát, írjatok kommentet és megvitatjuk.

Mindenkinek maanában gazdag játékot kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s