A játékok leálltak

Sziasztok! Biztosan észrevettétek a napokban, hogy nem működik az Eldarya. Valójában a Beemoov többi játéka is leállt, azokat viszont már sikeresen visszaállították. Ez sajnos most nem egy aktuális “rendszer karbantartás” miatt van, hanem mert március 10-én tűz ütött ki éjszaka az OVH felhős tárhelyszolgáltató strasbourgi adatközpontjában (Franciaországban), ami végül teljesen leégett. A lángokat reggelre sikerült megfékezni a tűzoltóknak. Egyelőre még nem tudni, mi idézte elő a tüzet. Azt nyilatkozták, hogy szerencsére személyi sérülés nem történt.

A Beemoov játékainak adatai is itt találhatóak, ezért álltak le teljesen a játékok. Az amerikai és brazil szerverek működnek, mert az európai szerverek adatai sérültek. Folyamatosan dolgoznak a helyreállításon, de sajnos még nem tudják mikor lesz újra elérhető a többi szerver. Más cég sérült játékánál minden adat odaveszett, nem tudták már visszaszerezni, valószínűleg a biztonsági mentések is sérültek. Reméljük hogy ez nem fordul elő az Eldaryával, de leírtam, nehogy valakit meglepetésként érjen, hogy akár ez is megtörténhet.

Minden esetre a legújabb fejlemények szerint mától, március 12-étől a Csábításból jeles játék már elérhető. A Március 9-ei adatok ugyan elvesztek, de minden más megmaradt, és emiatt a cég kárpótolja a játékosokat. Akik költöttek ezen a napon, a cég jóvá fogja írni azt, és a mai belépési díjakat pedig megtriplázzák.

A Moonlightlovers is hamarosan helyreállhat, viszont az Eldarya és Henri’s Secret játékok nehezebb sorsa jutottak: a cég nyilatkozása szerint Március 19. előtt nem valószínű, hogy helyreállnak, és bár bizakodnak, de nem tudják garantálni, hogy nem jár adatvesztéssel.

A 17-én megjelenő New Era és a The Origins 26. epizódja emiatt tehát késik.
Feltételezem, hogy a márciusi “pop-up shop / mini vásár” is hosszabbítást fog kapni.

Március 12: A cég azt nyilatkozta, úgy tűnik, minden adatot sikerül megmenteniük és a familiárisok is épségben lesznek. Tele lesznek energiával, fognak kapni élelmet és várnak vissza. A technikusok és informatikusok folyamatosan a visszaállításon dolgoznak de ők is csak külső partnerükre tudnak hagyatkozni.

Március 13: A Moonlightlovers játék is visszatért! A Március 9-ei adatok azonban itt is elvesztek, viszont a cég mindenképp kárpótolja a játékosokat.

Ez alapján azt gondolom, hogy az Eldarya 9-ei adatai is elveszhettek, reméljük hogy több nem.

Március 15: Tárhelyszolgáltató partnerük pontosította a múlt hét végi üzenetüket. Azt az adatközpontot, amelyben az Eldarya adatait is tárolták, súlyosan érintette a strasbourgi tűzeset. Bíznak benne, hogy egy másik központból esetleg még visszanyerhetik az adatokat, azonban erre a korábban közölteknél kevesebb esély van. Ahogy mi, úgy ők is értetlenül állnak az ellentmondó hírek előtt, várják a további információkat.

Március 16: Az OVH-val folytatott legutóbbi egyeztetést követően azt nyilatkozták, hogy március 22. körül várhatóak konkrétabb információk.

Március 22: Pár napja az OVH-nál helyszíni technikai probléma történt, de állításuk szerint semmi komoly, nem kell aggódni, azonban ez hatással van a munkájukra. Továbbra is várják az információkat az Eldaryával kapcsolatban, és remélik hogy konkrétabb információkkal tudnak majd szolgálni az elkövetkezendő napokban. Amilyen gyorsan tudják, helyreállítják a játékot, továbbra is igyekeznek megoldani a problémákat, és köszönik a támogatást. (A jó hír, hogy a Henri’s Secret holnap már helyreállhat, ami ugyan az Eldarya közösséget nem érinti, de bizakodhatunk, hogy hamarosan az is megmenekül. Dolgoznak továbbá a Moonlightlovers és CsJ játékokon is, utóbbinak a 15. epizódja már úton van és jövő héten a Húsvéti esemény is megérkezhet).

Március 26: Sajnos továbbra sincsenek új információk az Eldaryát illetően, a tárhelyszolgáltató híreire vár a cég, remélik, hogy a napokban szolgálni tudnak némi információval. Azt azonban elég határozottan kijelentették, hogy az új epizód nem fog startolni jövő héten, így még az sem biztos, hogy a Húsvéti ünnep előtt visszaállna a játék.

Április 6: Újrafordítást terveztek minden szerverre angolra és franciára, majd későbbi nyilatkozatuk szerint előkerültek az epizódok fordításai és adatai, így remélhetőleg nemsokára el tudják indítani a játékot. Továbbá ígérik a kárpótlást, de ennél többen nem osztottak meg.

Április 7: Előkerültek az epizódok adatai (vélhetően továbbra is csak angolul és franciául lesz elérhető), ezáltal meggyorsíthatják az újrakezdés folyamatát. Mivel az OVH állításuk szerint nem közölt a céggel további információkat, vélhetően nem tudják helyreállítani az adatokat és a fiókokat. Ezért, hogy újra használatba lehessen venni a játékot, újra kell regisztrálnia mindenkinek. Kárpótlásként új pénznem (antik valuta/érme) jelenik meg a játékban, amit regisztrációkor kapunk, ezzel elvileg segítséget kapunk ahhoz, hogy megszerezhessünk régi dolgokat, illusztrációkat, familiárisokat. Ilyen meglepetésekkel készülnek a visszatérésünkre. A tűzeset előtt fizetett játékosok feltöltéseit jóváírják (feltételezem, ehhez bizonyítani kell valamilyen úton-módon a fizetést). Ez egyelőre a magyar szerverre nem került ki (állítólag a fordító szabadságon van) de reméljük hogy ezt a szervert is érinti. A napokban visszaállhat a játék, 8-án pedig újabb információkkal jelentkeznek.

Április 8: Közlésük szerint az antik érmék regisztrációkor fognak járni. Ez lehetővé teszi hogy tárgyakat, familiárisokat és fogyóeszközöket szerezzünk, ingyen. Remélik, hogy ezzel az akcióval vissza tudjuk állítani a fiókunkat, annyira gyorsan és szabadon, amennyire lehetséges. Az antik érmék száma az adataikon alapszik, a legrégebbi, 2016 óta aktív játékosok számláján amerikai és brazil szervereken. Ehhez hozzáadtak egy bónuszt, mivel az első őrzők 2014-ben érkeztek meg Eel városába. Továbbá egy batyu antik érme, 1000 maana és 100 aranyrög jár a regisztrációkor. (Szerk.: Lesz még plusz maana kompenzálás, egyelőre nem kommunikálták, hogy mennyi).

Amerikai szerveren megosztották, hogy májusban jön a Húsvéti esemény. Valószínűleg miután az európai szerverek visszaálltak, a New Era 4. epizódja is megkerül, talán a hónapban, de lehet, hogy az is csak májusban.

Április 9: Megérkezett a magyar fordító, kikerültek a hivatalos magyar oldalra is a fentebb említett információk. Továbbá a külföldi oldalon megosztották, hogy a játékot április 12. hétfőn indítják újra!
– Regisztrációkor 350,000 antik érme, 1000 maana, 100 aranyrög, inkubátor, néhány energiaital és egy Sogiluv familiáris lesz a készletünkben.
– A The Origins epizódjait nincs kapacitásuk újra lefordítani, angol lesz minden szerveren (francián pedig francia).
– Mindent a legelejéről kell kezdenünk, nem oldják fel a térképeket, epizódokat, és a piac is a 6. epizód után lesz elérhető.

Április 12: Játék újraindítása. Ebben a posztban olvashattok többet róla.

Az írás száz százalékban az én munkám, kimásolása és felhasználása szigorúan tilos.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s