A magyar szerver sorsa

tumblr-f14dccca197419f24047701ca805e463-e41ff631-1280.jpg
A kép forrása: Beemoov

Sziasztok! Bizonyára sokatokban felmerült a kérdés a játék visszaállását követően, hogy a magyar szerver miért angol nyelvű, ezért írom most meg ezt a rövid posztot.

A tűzeset után visszaállt játékban minden korábbi adatunk elveszett, ezáltal az epizódok és minden egyébnek a fordítása is. A cég a visszaállás után így nyilatkozott:

“A március 10-i incidens súlyosan érintette Eldaryát és a Beemoovot. A továbbiakban sajnos nem tudjuk biztosítani az epizódok magyar nyelvű megjelentetését. A kaland azonban elérhető angolul”.

– Beemoov 2021.04.12.

Sajnos nincs kapacitásuk az epizódok fordítására. Nem csak az 1. évad, jelenleg a 2. évad sem készül fordítással. Sajnálatos módon ez ellen nem tehetünk. Több játékosban felmerült, hogy rajongói fordítással segítenék a céget, de ez nem ilyen egyszerű. Ha helyesek az információim, a Beemoov feltételei közé tartozik, hogy Franciaországban tartózkodjon a fordító, bejárjon az irodájukba és végezze a munkáját. Továbbá nem angolról, hanem eredeti, francia nyelvről kell fordítania, és ha ez nem elég, a programozást is el kell végeznie. Ebből következik, hogy ilyen ember valószínűleg nem terem minden bokorban.

Új nyilatkozatot tettek pár héttel a visszaállás után:

“A viszontlátás örömén túl azonban a legújabb különkiadás előtt újabb szomorú hírt is kell közölnünk: úgy tűnik, a Beemoovot is pótolhatatlan veszteség érte, a The Origins 26 epizódnyi szövegét sajnos nem áll módunkban újrafordítani, bármennyire is szeretnénk. A magyar oldalra visszatért játékosok száma alapján úgy tűnik, hogy a New Era és a különkiadások / események magyar fordítását sem tudjuk a továbbiakban biztosítani.
Az Eldarya magyar verziójának sorsáról nem született még végleges döntés, addig is a türelmeteket szeretnénk kérni, és bízunk a megértésetekben.”

– Beemoov 2021.05.07.

Sem az epizódokat sem az eseményeket nem tervezik tehát lefordítani a jövőben. Sajnos a több száz/ezer játékosból kevesen regisztráltak vissza a tűz után, ebből pedig még kevesebb a fizető játékos. A statisztikáik alapján jelenleg nem éri meg nekik a ráfordítást a magyar szerver. Hogy ez változni fog-e, nem tudhatjuk. Csak várni tudunk, míg meghozzák a döntést.

Bármi legyen is a magyar szerver sorsa, jelenleg minden újítás és új New Era epizód is elérhető ezen a szerveren is, csupán angolul.
Én pedig igyekszem teljes körű segítséget nyújtani nektek, hogy élvezhessétek a játékot akkor is, ha kevésbé vagy egyáltalán nem tudtok angolul. Ha bármilyen tartalmat, információt, segítséget szívesen látnátok az oldalon, ami még nem elérhető, bátran írjátok meg!

“Biztosan észrevettétek, hogy ma a 8. epizód megjelenéséről egy angol nyelvű üzenetből értesülhettetek.Ennek az az oka, hogy meg kellett hoznunk egy igen nehéz döntést: a játék epizódjainak fordítása után most a hozzá kapcsolódó kommunikációs anyagok magyar nyelvű megjelentetését is leállítjuk. A továbbiakban sajnos nem tudjuk biztosítani a fordításhoz szükséges erőforrásokat. “

– Beemoov 2021.10.13.

Nem áll módjukban tehát ezentúl magyarul kommunikálni a játékosokkal. Valószínűleg ez nem csak a fórumot fogja érinteni hanem a hivatalos magyar Facebook oldalukat is. Az oka a hiányzó erőforrások és a félreértések elkerülése: nehogy azt higgyék a játékosok hogy a magyar nyelvű kommunikáció miatt esetleg elérhetőek az epizódok magyar nyelven (ahogy ez már idáig is sok kérdést szült). A magyar fórum megmarad, ezt a tájékoztatást is ott olvashatjátok.

Azóta nem tettek új nyilatkozatot az ügyben, de ha friss hírekkel tudok szolgálni, kiegészítem ezt a posztot.

Bízzunk a legjobbakban!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s