8. epizód – Hangok az erdőben

Az epizód külföldi megjelenése: 2021. Október 13.
Az epizód magyar nyelvű megjelenése: –

el-ep08-lancement-fb-614d8bb1c3d3c.jpg
A kép forrása: Beemoov

SPOILER TARTALMÚ BEJEGYZÉS

Az epizód elején másnap reggel az ágyunkban ébredünk, és a bálon történteken gondolkodunk. Reggelizni indulunk, de összefutunk Eweleinnel, aki elmondja, hogy az összes gárdatag a síkságon edz. Evés helyett inkább csatlakozunk a többiekhez, Koorival és Karennel beszélgetünk, megállapítjuk, hogy a gárdában nehézkes az információátadás – senki nem úgy készült az előző éjszaka hogy másnap korán kell kelnie az edzés miatt. Nem tudunk az edzésre fókuszálni, mindenáron a bál fürkészik a gondolataink közé. Választhatunk, hogy vele akarunk-e lenni, vagy megbánjuk a történteket. Ha mi is vele szeretnénk lenni, akkor a választottunkra pillantunk, egy mély szemezés után a srác elfordul, Koori pedig eltalál minket. Ha nem szeretnénk vele lenni, akkor más vonja el a figyelmünket.

Lance esetében odajön és felügyeli az edzést egy rövid ideig. Mivel látja, hogy rettenetesen megy, azt tanácsolja, edzünk keményebben, mert a fáradtság nem lehet kifogás. Mathieu esetében ő odajön hozzánk hogy szeretne velünk edzeni. Egyértelműen azt várja hogy ugorjunk a lehetőségre, ám Karenn kiment minket.

Az edzés összességében nem megy túl jól, mert mindannyian fáradtak vagyunk. Karenn elmegy ennivalóért, mi pedig a Zene kertben várunk rá. Kibeszéljük a bált, Karenn tanácsot ad az érzéseinket illetően: Egy tánc nem házassági eskü, nem tartozunk a srácnak semmivel. Ha szeretnénk tovább folytatni, akkor menjünk a vágyaink után, ha pedig nem, akkor lépjünk vissza. (Ha Valkyonnal voltunk korábban, rá hivatkozunk, amiért bűntudatunk van Lancet illetően. Ha Ezarellel voltunk, akkor pedig rá hivatkozunk, amiért “gyorsan túllépünk rajta” még ha ő fel is építette az új életét.) Ezután átnyújt egy kis átlátszó fiolát, rózsaszín folyadékkal benne, amiről kiderül hogy egyfajta fogamzásgátló. Egyszeri használattal 6 hónapig tarthat a hatása, és Karenn nem tud róla, hogy lenne bármilyen mellékhatása. Megisszuk az italt, habár még nem tartunk ott, de jobb megelőzni. Ekkor Feng Zifu bukkan fel, aki tudatja velünk, hogy Huang Hua vár ránk a tanácsteremben.

Kopogás nélkül lépünk be, egy Fenghuang vita közepébe csöppenve. Huang Hua éppen a testvérével vitatkozott, amit le is zárt, amikor megjelentünk. Huang Hua tulajdonképpen csak barátként szeretett volna látni minket, így csevegünk vele is. Továbbá szeretett volna megbizonyosodni arról, hogy ha el is tereli valami a figyelmünket, tudunk koncentrálni a fontos dolgokra. Nem ért véget a feladatunk a feláldozással, túléltük és visszajöttünk, mi vagyunk az Orákulum kiválasztottai, a Földről érkeztünk, nem lehet mindez véletlen. Örül neki, hogy Ophelia beszélt hozzánk, még ha keveset is. Azt mondja amíg mi itt vagyunk, Eldarya nincs elveszve. Utolsó szóként még azt tanácsolta, cseréljünk edzőtársat ha nem tudunk koncentrálni a lányokkal együtt.

Kilépünk a tanácsteremből, a sorson gondolkodunk, majd belefutunk a kiválasztottunkba. A srác beszélni akar velünk, de mi megfutamodunk, és az alkimista laborba megyünk. Segítünk Huang Chunak egy főzettel, és beszélgetünk vele. A Fenghuang templomról, hogy hiányzik-e neki az ottani élete. Azt válaszolja hogy összességében nem. Huang Hua és ő féltestvérek az apjuk révén, de Hua a jogilag törvényes lánya. Churól mindig azt mondták, az apja csak összeszűrte a levet az anyukájával, ez pedig nem túl pozitív az ő világukban (ahogy a miénkben sem). Mindig Hua segített neki beilleszkedni, de amikor ő és Zif elhagyták a templomot, kissé magányosnak érezte magát. Az édesanyja nem is Ren-Fenghuang családból származik, így nem érezte azt, hogy a klán tagja lenne. Tíz nap múlva összecsomagolt és Hua után jött, ő pedig mindent megtett azért, hogy Chu otthon érezze magát a Főhadiszálláson. Beszélgetünk még, ezután elkészül a főzet és magára hagyjuk a lányt. Ő is megoszt velünk még egy jó tanácsot a romantikus kapcsolatok ügyében, majd elhagyjuk a labort.

Eltelik pár nap, mialatt egészen jól sikerült kerülnünk a kiválasztottunkat. Elhatározzuk magunkat hogy látni szeretnénk a srácot, elindulunk hogy megkeressük de Feng Zifu megállít: Huang Huának szüksége van ránk egy küldetéshez Chrome-mal és a választottunkkal. Fel kell mérni az erdőt, a Purrekok láttak valamit, mi pedig elég jól kijövünk velük, főleg Purriryvel, akinél a fél maana készletünket hagyjuk a remek ruhakölteményei miatt. Purriry elmondja hogy Purrallal egy érdekes jelenséget láttak az erdőben. A közeli gombakör az utóbbi időben furcsának tűnik, ma reggel pedig rendkívüli maana zavart éreztek ott, amit korábban soha. Olyan volt mint egy lyuk a levegőben, ami értelem szerűen egy portál. Egy másik erdőt láttak benne. Chrome megtudja hogy Purral megint a Földről jövő dolgokat gyűjti össze az erdőben hogy eladja. Vitatkoznak egy darabig, Chrome intézkedik Purralról, mi a sráccal pedig elmegyünk a gombakörhöz.

Odafelé összeszedjük a bátorságunkat hogy beszéljünk a kiszemeltünkkel. Az én esetemben ez most Mathieuval történt, akinek elmondtam hogy nem szeretnék többet tőle (Nevrára szeretnék váltani). Bántotta a dolog de nem haragudott meg, sőt, kedves volt és ő sem volt biztos benne, hogy mit jelentett számára a táncunk. Barátok maradunk, ennyiben maradtunk.
(Ha azt választjátok hogy az adott sráccal akartok lenni akkor nyilván azt beszélitek meg, ha lesz ilyen párbeszédem, azt is ideírom).

Ezután a kiszemeltünkkel megnézzük a gombakört, de mi nem látunk portált. Hallunk azonban egy beszélgetést, amit vélhetően emberek folytatnak egymással telefonon. Úgy tűnik a gombakör közelében vannak, ha át is jutnak, annak rossz vége lehet. Elmegyünk figyelmeztetni Huang Huát, aki értesíti Nevrát hogy szedjen össze egy csapatot.

Elmegyünk pihenni, majd Karenn kopogtat az ajtónkon. Elmondja hogy Nevra teljesen egyedül ment el egy küldetésre, és senki nem hajlandó megmondani neki mi a küldetés célja, miért ment egyedül. Mi sem tudunk semmit Nevráról. Elmegyünk Purriryhez, akitől újabb ruhát veszünk. Útközben összefutunk Karutoval és Mathieuval akik vitatkoznak. A kapunál találkozunk Jamonnal, akivel a gombakörhöz megyünk. Találkozunk a familiáisával (Laitue), aki egy Monchon. Az erdőhöz érve szembejön velünk egy Éjjeli dalafa, akiknek ilyenkor nem szabadna kint lenniük, ugyanis ők nappal alszanak. Mélyebbre mentünk az erdőben, ahol érezni lehetett a zavart a maana áramlásban. Összefutunk Opheliával, aki hamar eltűnik. A familiárisaink meg vannak ijedve, Jamonhoz fordulunk amikor hirtelen két lövés dördül el. Halljuk ahogy valaki kézi adóvevőbe beszél, Jamon nem érti mi történik, mi ez a zaj. Azt mondjuk neki, az őrök meghaltak, nekünk is mennünk kell, fel vannak fegyverezve. Visszafutunk a városba.

Összeszedjük a többieket, akiket csak lehet. Huang Chu ad nekünk egy italt, ami arra szolgál hogy a bennünk lévő maana szabadon mozoghasson közöttünk. Ismerteti velünk a tervet, és kiköti hogy senki ne harcoljon, vagy öljön meg embert addig, amíg nem tudjuk meg mit akarnak. Megpróbálunk beszélni velük, bár gyanítjuk, hogy nem lesz egyszerű és lehetséges hogy támadnak majd. Elindulunk az erdőbe, a csapat elbújik, mi Huang Chuval pedig tovább megyünk a fák között és meghalljuk az embereket, nem is túl messziről. Körülbelül húszan lehetnek, jól felfegyverkezve. Elindulunk megadva magunkat feltett kézzel, meglátnak minket. Kérjük hogy ne lőjenek, békével jöttünk. Az egyenruhájukból ítélve katonák lehetnek, vagy egyéb magánhadsereg. Azt gondolják eltévedtünk, egyikük még gonoszul vigyorog is. Ugyan ezt a kérdést tesszük fel, kiderül, hogy jól tudják hol vannak. A katona közelebb jött, fenyegetve minket a fegyverével. Azt kérdezi, tudunk-e varázsolni, a mi kérdésünket teljesen ignorálja. A többi katona csak a főnökük jelzésére vár, azt gondolják csak egyszerű nők vagyunk. Azt mondja az egyik katona, nincs farkunk vagy más egyéb jellegzetességünk. “A többiek ígéretesebbnek tűntek, különösen az, akinek hegyes füle van”. Ekkor megragadjuk Huang Chu kezét és előhívjuk angyali erőnket. A korábbi italnak hála érezzük a többiek erejét is, egy kivételesen erős fénypajzsot sikerül létrehoznunk magunk köré. Nem csak az energiáinkat de az erőinket is megosztjuk egymással. A katonák tüzelni kezdenek ránk, ami nem találhat el minket a pajzsnak hála. Látjuk a katonák szemében a félelmet, azon gondolkodunk, a bennünk lévő harag és félelem vajon kitől származhat. Lance tűzlángja jelenik meg kezünkben, amit használva több embert ölünk meg. Hirtelen azt érezzük, hogy a maana kezd eltűnni, a pajzs kezd meginogni. Ekkor észrevesszük hogy meglőttek, a lábunk megadja magát, összeesünk. Nem hallunk semmit, Lance árnyékát látjuk, aki ráugrik a katonára és leszúrja. Lance alakja felénk tart, megemel. Mintha elvinne minket valahová, de szemünk előtt minden összemosódik. Kiválaszthatjuk, hogy örülünk-e annak hogy Lance arcát láthatjuk talán utoljára vagy egy másik srác jár a fejünkben. A választott srác nevét suttogjuk. Ekkor Ophelia jelenik meg előttünk, mi már búcsúznánk tőle, amikor azt mondja, még nincs itt az ideje, segít nekünk. Ophelia azt mondja ébredjünk fel, sokan számítanak ránk mindkét világban. Nem értjük kiről beszélhet, a Földön mindenki elfelejtette a létezésünket. Azt válaszolja, nem mindenki felejtett el minket, fel kell ébrednünk. Ekkor hirtelen a gyengélkedőn ébredünk, Ophelia sehol. Azt gondoljuk álmodtunk, felülnénk, de a fájdalom visszahúz minket az ágyra. Sok dolog jár a fejünkben, többek között az, hogy a Földön valaki még emlékszik ránk, és hogy az emberek háborút indítanak Eldaryával szemben.

Epizód vége


SZÜKSÉGES MAANA MENNYISÉG:
3,500 – 4,000

Nekem személy szerint 3,544 maanába került ez az epizód ruhával együtt.

Új szett
Ranger of the Forest/Az erdő vadőre – 1,260 maanába kerül

Az epizód után a ruha színváltozatai elérhetőek a butikban

el-ep08-forum-1-1-614d8bac50c9c.jpg
A kép forrása: Beemoov

Az új ruhát mindenképp ajánlott viselni a képek megszerzéséhez!

ILLUSZTRÁCIÓK MEGSZERZÉSÉNEK FELTÉTELEI:

 • Az első illusztrációhoz Huang Chunál minimum 25-30%-osnak kell lennie a mérőnek
 • A második illusztrációt automatikusan megkapjuk

Új karakter
Katona

45ab05a58aa6edb1aff08e99a63a465d-1632222241.png
A kép forrása: Beemoov

Egy új megoldással készültem nektek. Ezúttal az epizód sorrendjében, képek formájában láthatjátok a helyes válaszokat, így könnyebben ki tudjátok majd keresni a megfelelőt, nem kell annyit olvasgatni. Minden párbeszéd két képből áll (egy angol-egy magyar) ahol még valamelyik hiányzik, pótolom, amint tudom!

Helyes válaszok:

Jelölések:
+ pozitív változás az esélymérőn
– negatív változás az esélymérőn
/ semleges, nincs változás az esélymérőn
? még nem ismert változás az esélymérőn

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png

Ha Mathieuval táncoltál a bálon:

9.png
10.png

Ha Lance-el táncoltál a bálon:

10-2.png

Ha Nevrával táncoltál a bálon:

10-3.png

Ha Leiftannal táncoltál a bálon:

10-4.png

11.png
12.png

Ha Mathieuval táncoltál a bálon:

13.png
14.png

Ha Lance-el táncoltál a bálon:

14-2.png

Ha Nevrával táncoltál a bálon:

14-3.png

Ha Leiftannal táncoltál a bálon:

14-4.png

15.png
16.png
17.png
18.png

ILLUSZTRÁCIÓK:

Ebben az epizódban kettő darab illusztráció elérhető.
Egy végigjátszás alkalmával mindkét illusztrációt meg lehet szerezni.

Amennyiben nem sikerül megszereznünk egy-egy illusztrációt, figyelmeztet a rendszer, és azonnal megvásárolhatjuk, darabját 200 aranyrögért.

1a4e90da107e9fa610e661699cd56856-1634114786.jpg
A kép forrása: Beemoov
36689b099a78d60f42aa23b8723a7d31-1634114780.jpg
A kép forrása: Beemoov

TÉRKÉP:

Az epizód után egy új hely nyílik meg a térképen, a segítséget a képre kattintva éritek el hozzá.

9-Felh-karcol.png

FAMILIÁRIS:

Az epizód befejezése után az új helyen elfogható a Momomuff nevű familiáris.
A butikban ezúttal nem elérhető a familiáris.
A segítséget a képre kattintva éritek el hozzá.

245426951-1030972164111516-2248138363414285909-n.jpg

HELYSZÍN:

Ez az “új helyszín/háttér” jelent meg az epizódban. A butikban nem lett elérhető újabb helyszín.

5a0f37212849914bc9778165f8f8b319-1633703773.jpg
Csak az epizódban elérhető

Mindenkinek kellemes időtöltést, illusztrációban gazdag epizódot kívánok! 🙂

A képek forrását megjelölöm, de az írás és az egyéb képek szerkesztése száz százalékban az én munkám, kimásolása és felhasználása szigorúan tilos.

2 gondolat “8. epizód – Hangok az erdőben” bejegyzéshez

 1. Mindenképp a Föld felé terelik a történetet, pláne most, hogy kiderült, valaki még emlékszik ránk.. Még bármi lehet, azt gondoltuk a portálok használata veszélyes, de az emberek mégis átjutottak rajta. Kíváncsi vagyok mit tudnak még Eldaryáról, ha tudnak a varázslényekről.. És Nevra is hirtelen tűnt el, bár azzal kapcsolatban több teória kering már a neten: valaki azt mondta lehetséges hogy Nevra átment a Földre. Más azt, hogy talán Nevra a szüleihez/klánjához ment vissza, és szándékosan nem vitte magával Karennt.
  Egyértelmű hogy a karakterünk egy fontos láncszem mindkét világban, de azért remélem hogy nem egy újabb feláldozás következik, bízom benne hogy a Beemoov új befejezéssel rukkol majd elő. Azt nem hiszem hogy visszamennénk a Földre a szüleinkhez, megtörténhet, de a karakterünk most már Eldaryához is tartozik, nem csak az áldozata és a feladatai/szerelme miatt hanem mert ő maga is félig varázslény. Az eredetéről például szívesen megtudnék többet (és Nevráéról is ha már itt tartunk).. Illetve a két világ teljes összemosódását sem tartom annyira reálisnak, nem lenne kivitelezhető, az emberek már a legelején támadnak (bár tény hogy a katonák teljesen mások mint pl Edgard, aki félt, nem értette mi történt és nehezen de megbízott valamilyen szinten a tündérekben)

  De ezek is csak az én véleményeimen, meglátásaimon alapszanak. Nehéz megtippelni mit tervezgetnek a méhek.. 😀

  Kedvelés

 2. Nem tudom, ki hogy van vele, de amióta Edgarral találkoztunk és először láttunk portált, azt remélem, hogy egyszer majd át kell mennünk a Földre a srácokkal. Tök jó lenne hetköznapi ruhákban látni őket, és hogy végre nekik lenne szokatlan minden. Még akár véletlen meglátni a szüleinket is valahol, vagy szándékosan felkeresni őket, hogy milyen most az életük, hogy elfelejtettek minket. (az lehet h fájdalmas lenne és meggoldolatlan, szóval inkább a véletlen xd) De ha mondjuk az lenne a küldetés, hogy azt találjuk meg, aki nem felejtett el, talán pont az anyánk lenne, szülő-gyerek kapocs miatt, és kiderülne, hogy mindvégig próbált minket megtalálni, de más nem tudott a létezésünkről, szóval őt őrültnek nézték. (de ezek csak az én elméleteim, valószerűtlennek tartom, hogy bármi is megtörténne ebből, eléggé soapy filmes jelenet lenne xd)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s